Skip Navigation LinksHome  »  Monitorizam

Monitorizarea informatiilor publicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)


Agentia Nationala de Administrare Fiscala functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu atributii in principal in domeniul administrarii veniturilor bugetare, prin intermediul procedurilor de: gestiune, colectare, control fiscal.

ANAF monitorizeaza incasarea creantelor bugetare si asigura schimburile de informatii intracomunitare in ceea ce priveste taxa pe valoarea adaugata si accizele si raspunde astfel cerintelor administratiilor fiscale ale statelor membre ale Uniunii Europene.

Publicarea si actualizarea permanenta a registrelor contribuabililor face posibila culegerea informatiilor legate de aspecte fiscale relevante in relatiile contractuale (contribuabili care aplica sistemul TVA la incasare, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, contribuabili inactivi sau reactivati) si monitorizarea eventualelor modificari in statutul fiscal al partenerilor de afaceri.

In acest scop, monitorizam pentru dumneavoastra date din trei surse principale:

     • Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare
     • Registrul persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA
     • Registrul contribuabililor inactivi/reactivati


» Vezi Exemplu

Monitorizam

» Registrele persoanelor impozabile si a contribuabililor inactivi/reactivati

Notificam

» E-mail ce contine informatiile despre modalitatea de plata TVA si statutul activ/inactiv

Inregistram

» Afisare in contul din portalul www.monitorizare.ro a evolutiei evenimentelor. Istoric din momentul inceperii monitorizarii.