Skip Navigation LinksHome  »  Monitorizam

MONITORIZAREA PUBLICARILOR IN BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENTA (BPI)

Legea 85/2006 cu modificarile ulterioare este actul de baza care reglementeaza procedura insolventei.
Insolventa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide si exigibile.
Insolventa este prezumata ca fiind vadita atunci când debitorul, dupa 90 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de creditor; prezumtia este relativa.

Organele care aplica procedura sunt: instantele judecatoresti, judecatorul-sindic, administratorul judiciar si lichidatorul. Toate procedurile prevazute de Legea 85/2006, cu exceptia recursului prevazut la art. 8, sunt de competenta tribunalului sau, daca este cazul, a tribunalului comercial, in a carui circumscriptie isi are sediul debitorul.

Altfel spus, exista o procedura care trebuie urmata la declansarea starii de insolventa asupra unei companii, de la cererea introductiva, citarea partilor, deschiderea procedurii etc a caror efecte este reflectata in publicarile articolelor din BPI.

Monitorizam in permanenta BPI pentru dumneavoastra si orice articol nou in care compania monitorizata apare va este remis imediat. In acest fel veti fi la curent cu starea si evolutia procedurii de insolventa pentru orice companie care va intereseaza.

Avand informatia, dumneavoastra hotarati actiunile pe care le veti dezvolta in relatia cu compania de interes.

O firma poate sa-si continue activitatea in urma inchiderii procedurii iinsolventei cu repunere in situatia anterioara. In acest caz in BPI se publica o sentinta de inchidere a procedurii si revocare a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii.


» Vezi Exemplu

Monitorizam

» publicarile in Buletinul Procedurilor de Insolventa

Notificam

» E-mail ce contine data si continutul publicarii, inclusiv solicitantii

Inregistram

» Afisare in contul din portalul www.monitorizarefirme.ro a evolutiei evenimentelor. Istoric din momentul inceperii monitorizarii.